The name


Where does the name PUTTERFLIES come from?
The hunt for a good kennel name was long. I was thinking and scribbling for months and several names got rejected by the kennel club, for being too similar to already excisting names.
I wanted a name that started with P, because both breeds start with P: Papillon and Phalène. I also wanted a name that was associated with butterflies, since both breeds are "Butterfly dogs" (papillon meaning butterfly and phalène meaning moth, in french).
There fore, my kennel name, is "Butterflies" but with a "P" in the beginning...
PUTTERFLIES!

Om mig

Jag heter Matilda och är 33 år. 

Jag är född och uppväxt på en gård utanför Kågeröd. Där hade mina föräldrar många sorters djur, bland alla hästar, får, höns, katter, gäss m.m. så fanns även hundarna. Min mamma hade hunduppfödning av phalène och papillon. Utöver det hade hon även några större hundar under åren (dobermann, borzoi, tervueren, m.fl.) som fick följa med henne till brukshundklubben där hon jobbat som instruktör under många år. Hon började sin uppfödning med papillon och det var nog så det hade tänkt fortsätta. Mamma bestämde att fortsätta aveln genom att "i Busan's (stamtikens) sista kull ska jag behålla en tik". Det kom lyckligtvis en tik i den sista kullen - en phalène! Men en vacker sådan, som lämnade många fina phalèneavkommor efter sig.

Pga sjukdom fick hon dra ner på djuren och överlät så småningom kenneln till en annan person.

 

Tiden gick och jag flyttade hemifrån. Det kändes konstigt att bo utan några djur alls, men pga andra handsboende och osäkra anställningar vågade jag inte chansa, så jag bestämde att "den dagen jag har fast jobb och fast boende så ska jag köpa mig en hund". I mitten på 2010 så var dagen kommen och jag började se mig omkring för att bestämma vilken ras jag ville ha. Åkte hem till flertalet hunduppfödare och tittade på flera olika raser, men jag kände mig tveksam till alla. Plötsligt dök det upp en annons på blocket, en liten söt hund för en hyfsad peng och den fanns en gata bort från mitt arbete, så jag bestämde mig för att bara gå dit och titta.
Världens sötaste lilla tjej satt där i deras hall och väntade på mig! Samma dag fick hon följa med mig hem - min älskade Trolla!

 

Det kändes helt rätt, hon var "The One" och av en ren slump hamnade jag alltså i samma sits som när jag växte upp; med phalène!
Min mamma tyckte givetvis det var väldigt kul att jag hade valt samma ras som hon (av en slump!) hade valt för ca 30-40 år sen. På dagarna fick Trolla bo hemma hos mamma medan jag jobbade, på så vis var hon aldrig ensam och mamma kunde ha hundsällskap trots sjukdom.
Efter ett par års velande och läsande (hemmastudier om hundar) bestämde jag mig för att starta min kennel. Det är en liten ras och aveln behöver fler uppfödare för att föra friska linjer vidare. Jag hade råd och stöd och kunskap från min mamma som både haft egen uppfödning under många år samt många års arbete som instruktör hos SBK. Och på den vägen är det!

Kennel links

Dollbabies  Annie (Putterflies Ankh-Morpork's Amulett) lives here
Semicvetik Buffy (Putterflies Buffy the Slayer) lives here
Temelora Rikki (Temelora Mississippi Boy) was born here
Kilemar Peggy (Kilemars Dolina Red Wine) was born here
Fluffybunnyfeet Father of the G-litter is from this kennel
Diods This is where the father (Diod's Brasada Orange Delight) of my C-litter lives
Phalene Balder (Putterflies Balrog of Moria) lives here
Beautiful Hope Birdie (Putterflies Delicia the Succubus) lives here
Johtina's Fathers of the I-litter and J-litter from this kennel

Dog links

Phalènesällskapet Phalènernas rasklubb
Papillonringen Papillonernas rasklubb
SDHK Svenska DvärgHundsKlubben, en samling av flera rasklubbar
Köpahund.se SKK's valpförmedling
SKK Svenska KennelKlubben's hemsida
NSKK Nordskånska Kennelklubben
FCI Fédération Cynologique Internationale/World Canine Organisation
SBK Svenska Brukshundklubben
Hunddata SKK's hunddata

Matilda

This is me!

MatildaL

Valpköpare

Jag finns tillgänglig dygnet runt för alla mina valpköpare.

Jag svarar på alla frågor jag kan, hjälper till med pälsvård, kloklippning, lydnadstips, tar del i hundarnas framgångar, påminner om vaccinationer, tipsar om mat och godis, gratulerar på födelsedagar, passar hundarna om ägarna åker på semester m.m.

Jag försöker vara ett gott föredöme och hjälper till så gott jag kan!

I framtiden kommer vi även ha valpträffar för dom som är intresserade.

 

marylogga2